ron nolting

vv Nieuwe Niedorp heeft voor het 2e en de JO17 een nieuwe trainer aangesteld. Ron veel succes bij deze mooie club.

Mijn naam is Ron Nolting. Ik ben 55 jaar oud, getrouwd met Willy en vader van 2 kinderen: Saskia van 32 jaar en Michiel van 30 jaar. Ik werk bij Boekenvoordeel, waar ik logistiek manager ben

Ik heb zelf gevoetbald. Onder meer Swifft in Amsterdam – SDZ in de jeugd landelijk divisie  en Osdo 1e Team en NEA

Bij NEA gevraagd om een A2 team te gaan trainen die zonder trainer zat dat is zo 30 jaar geleden en zo in het trainers wereld gekomen. Daar heb ik diverse teams getraind A1 B1 en C1, zo 12 jaar geleden speelde wij tegen Amstelveen Heemraad een club die alle teams in de landelijke divisie had en vroegen of ik interesse had om daar naar toe te komen en ben daar ook de A1 in de hoofdklasse gaan trainen en zo trainde ik twee teams op zaterdag en zondags de A1 van Amstelveen en A1 van sv Ouwerkerk A1. Bij Amstelveen ook de keepers van het 1ste 2de A1 getraind en zo ook als assistent –trainer bij het 1ste terecht gekomen. Zo 6 jaar met trainers heb kunnen samen werken en promotie naar de 2 klasse behaalde.

In mijn visie speel je het spel voetbal primair omdat je er plezier in hebt. Ik wil ook altijd terugzien bij mijn spelers dat ze genieten om te mogen voetballen. Uiteraard kan het niet alleen maar een leuk spel zijn, want in een eerste elftal en tweede team gaat het serieus om winnen. En om te kunnen winnen, moet je open staan om te leren. Lukt dat, dan ga je nadenken over het spel en wordt je automatisch bewuster van de taken en verantwoordelijkheden die je hebt binnen het team en in de positie op het veld.

Met betrekking tot die taken en verantwoordelijkheden onderscheid ik 4 gebieden: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. In een team moeten al deze zaken ook nog eens in samenhang met elkaar zijn. Kortom, plezier, ontwikkeling en samenwerking zijn mijn sleutelwoorden.

Hoewel ik van mening ben dat ieder teamlid primair verantwoordelijk is voor zijn eigen plezier, ontwikkeling en resultaat, realiseer ik me dat ik hier als trainer/coach een belangrijke rol in kan spelen. Door te trainen met een duidelijke voetbaldoelstelling, zoveel mogelijk gericht op wedstrijdsituaties, probeer ik voor herkenning te zorgen bij spelers. Daarnaast door hen te wijzen op de noodzaak van het opbrengen van discipline en karakter om je taken uit te voeren, beoog ik het voetballen voor de speler zelf en zijn medespelers makkelijker te maken, waardoor de kans op winnen wordt vergroot.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met elkaar, spelers, begeleidingsstaf, bestuurskader, vrijwilligers en supporters zullen gaan realiseren. In korte tijd heb ik namelijk een bijzonder goed gevoel gekregen bij Nieuwe Niedorp en de mensen die de club een warm hart toedragen. Voor het komende seizoen liggen er daarom forse uitdagingen, waaronder voor het 2e een plaats bij de beste ploegen van de 4e klasse en weer te gaan heersen op ons eigen sportpark.. Ik ben vooral benieuwd naar hoe de jonge nieuwkomers in de selectie zich zullen manifesteren en misschien nog wel meer benieuwd hoe de al bestaande kern de kar zal gaan trekken. Ik verwacht daarom een zeer interessante competitie met hopelijk een prominente rol van betekenis voor onze spelers. We zullen vriend en vijand het komende seizoen gaan verrassen!