Zaterdag 7 januari hebben we op het sportpark het nieuwe jaar voor de handbal en de voetbal ingeluid. Na de 40/50 plus wedstrijd en het Mixed toernooi hebben we een gezellige avond in de kantine gehad.

Voor foto’s klik je hier.

Als voorzitter mocht ik natuurlijk een (kort) woordje doen. Hieronder een samenvatting van wat ik verteld heb.

Mijn 'optreden'  werk ingeluid door het luiden van de bel aan de bar, wat met luid applaus ontvangen werd.  Of dit nu was omdat iedereen verheugd was dat ik wat ging zeggen of dat het de aankondiging was voor een uurtje kosteloos drinken, zal altijd een vraag blijven.

Naast een welkom voor alle aanwezigen was er een speciaal welkom voor de aanwezigen van de handbal.  Dit is een eerste stap in een leuke en intensievere samenwerking tussen de handbal en de voetbal. Daar gaan we dit jaar verder aan werken.

We vierden het nieuwe jaar in een opgefriste kantine, waarbij vooral het 'gat in de muur'  naar de keuken opvalt. De keuken is nu betrokken bij de kantine waardoor het leuker wordt om keukendienst te draaien.

Degenen die dit mogelijk hebben gemaakt heb ik namens jullie allemaal hartelijk bedankt.

De 'oudjes'  hebben lekker gevoetbald, waarbij geen gewonden zijn gevallen. Wellicht dat er op zondag her en der wat stijve spieren waren?  Het was een leuke wedstrijd.

Bij het Mixed toernooi heeft Team Koelewijn de prijs in de wacht gesleept. Ook daar is lekker gevoetbald, als was het wat mistig zo af en toe.

Daarna was het tijd te memoreren wat er het afgelopen halfjaar allemaal gebeurt is. Een (waarschijnlijk niet volledige) opsomming:

• Doelnetten
    • In kleuren van de vereniging
    • Mooie doelnetten voor hoofdveld
    • Speciale dank hierbij voor John Kamps

• Financiën van de vereniging
    • Inkomsten: iets hoger dan begroot
    • Uitgaven: iets lager dan begroot

Penningen worden strak bewaakt door Sylvia en Stijn.

• Er is een nieuwe trainer voor seizoen 2017-2018: Mario Kuiper
    • Hij is eerder trainer bij ons geweest.
    • Wensen hem een hartelijk welkom. Helaas kon hij wegens familieomstandigheden niet aanwezig zijn.

• Nieuwe buren
    • Initiatief Fokko Omta, waarmee in onze omgeving neergestreken vluchtelingen sportief bezig kunnen zijn.

• Prestaties selectie

• Prestaties jeugd
    • JO9-1:  kampioen en promoveert;
    • JO9-2: promoveert ook
    • Sinterklaas is langs geweest, gevulde schoenen voor de jeugd
    • Oliebollentraining was weer een succes

Met dank aan Henk en Margo groot voor de heerlijke oliebollen

• Veel scholieren  die de vereniging weten te vinden voor het invullen van hun maatschappelijke stage
  • Jeugdscheidsrechters opgeleid
  • JC zoekt versterking voor haar team. Lijkt je dat wat?  Mail Patricia, voorzitter-jc@vvnieuweniedorp.nl

Het uurtje drinken op kosten van de vereniging kon dan eindelijk beginnen, maar niet na Tante San en Laus en Stef Klaver te bedanken voor de overheerlijke hapjes die zij beschikbaar gesteld hebben.

Iedereen die zich voor de vereniging inzet, voetballend en of welke andere manier dan ook, een sportief 2017 gewenst.

Graag tot ziens op het sportcomplex!

Sander Sanders

Namens het hele bestuur en de vereniging