In 1969 worden de fruittuinen van Jaap Visser gekocht. Met het doel om een tweede veld
aan te leggen. Al snel worden de bomen gerooid door vele vrijwilligers, waarna het de
beurt is aan het loonbedrijf Blauw van Terdiek en Spaansen uit Winkel om het karwei
vakkundig af te maken.

Dit alles verloopt op rolletjes zodat eind augustus 1970 het veld kan worden geopend door burgemeester A. Anker. Hij verricht de aftrap voor de
wedstrijd die daarop volgt tussen het Zijper elftal en het Kogge elftal.
Tegelijkertijd wordt het nieuwe trainingsveld (met verlichting) geopend middels het afsteken van enkele vuurpijlen.

De jaren zeventig worden ingeluid met degradatie naar de tweede klasse afdeling, tot aan het seizoen 1974-1975 speelt de Niedorpse formatie in die klasse, want in 1975 kan na een kampioenschap de weg omhoog weer worden ingeslagen, nadat dit een jaar eerder op de slotdag net niet lukte. Met 4 punten voorsprong op Purmerland is de eerste plaats een feit, mogelijk gemaakt door spelers zoals onder anderen Cees Helder, Willem Bakker, Jan Jes en Cas Meulman. Doelman Cees Helder is waarschijnlijk de beste keeper uit de historie van Nieuwe Niedorp. Helder is een keeper geweest die heerste in het strafschopgebied, waar iedere hoge bal voor zijn handen bestemd was en zijn schallende stem tot ver buiten het veld te horen viel.

1974 1975 Nieuwe Niedorp 1 kampioen

Het volledige Kampioenselftal van Nieuwe Niedorp 1974-1975 bestond uit:
Bovenste rij vlnr:
Vlagger Engel Bakkum, Jack Vink, Cor Goet , Imre Gras, Cees Helder, Cas Meulman, Willem Bakker, en Trainer Siemen Pennekamp.
Ondersterij vlnr:
Jan Jes, Henk van Beers, Karel Koorn, Piet Kliffen en Gerard Groot.
Op de foto ontbreken: Cor Deen.

In 1972 wordt overigens nog het clubtenue veranderd. Tot dat jaar speelt Nieuwe Niedorp in een volledig zwart tenue met gele kraag net als het scheidsrechtersgilde. Het is ook om dat gilde te doen geweest dat het zwarte shirt wordt vervangen door een gele, met twee verticale zwarte strepen, die we thans overigens niet meer aantreffen, om verdere verwarring met de leidsmannen te voorkomen.
Eveneens in 1972 wordt een nieuwe kantine in gebruik genomen, het resultaat van vele inspanningen van de toenmalige voorzitter Sjef Marcelis.

Siemen Pennekamp is de trainer geweest die Nieuwe Niedorp mede naar de titel in 1975 heeft geloodst. Hij is op dat moment de eerste oefenmeester die daarvoor door het bestuur van Nieuwe Niedorp wordt betaald.
Vanaf het seizoen 1972-1973 tot halverwege het seizoen 1975-1976 traint hij de selectie. Noodgedwongen moet hij de spreekwoordelijke pijp aan Maarten geven, wanneer Pennekamp wordt geveld door een hernia.
Op het moment dat Nieuwe Niedorp wederom meedoet voor de prijzen neemt Cas Meulman de taken van zowel speler als trainer waar en evengoed onverdienstelijk eindigt Nieuwe Niedorp op de 6e plaats.
Men heeft zich echter wel afgevraagd hoe het zou zijn verlopen als Pennekamp het seizoen afmaakte.

Vanaf dat seizoen tot aan de jaren 80 is Nieuwe Niedorp kandidaat geweest voor de bovenste plaatsen.
Bij de aanvang van die jaren wordt het alras minder met de prestaties hetgeen leidt tot een degradatie in 1983. Op de slotdag wordt met 4-1 verloren van MFC. Zo wordt een oude rekening uit 1934 met dezelfde doelcijfers vereffend, hoewel weinigen zich dat zullen hebben gerealiseerd.
Lang duurdt het verblijf in de tweede klasse A niet, want een seizoen later valt er weer een kampioenschap te vieren. Met een ruime voorsprong op de naaste concurrenten SSV en Saenden wordt de titel in de wacht gesleept door spelers als onder anderen Cor Goet, John Oudhuis, Willem Bakker (die er in de jaren 70 net als Goet ook al bij was), Frank Stuyt, en doelman Fons Marcelis. Ook de van AGSV afkomstige Cees Best, die bekend stond om zijn onbehouwen aanvalsspel en tomeloze inzet, is een speler uit dat kampioenselftal, die met Cor Goet in de spits voor een groot deel van de Nierupper productie zorg heeft gedragen.

1983 1984 Nieuwe Niedorp 1 Kampioen

Het volledige kampioenselftal van Nieuwe Niedorp 1983-1984 bestaat uit:
Bovenste rij vlnr: Trainer Jan Schrekker, Hans Smit, Dirk Koster, Frank Stuyt, Cor Deen, Willem Bakker, Jack Kossen en Martin de Vries.
Onderstrij vlnr: VLagger Roel van der Kooy, Cor Goet, John Oudhuis, Cees Best, Ed Wester, Jos Beerepoot en Fons Marcelis.
Niet op de foto: Jan Goet en Jaap Jan de Dood.

In 1984-1985 eindigt Nieuwe Niedorp in de middenmoot, maar dan wel voor de eerste maal met shirtsponsoring. De eer is weggelegd voor de Prins Maurits om als eerste met de naam te prijken op het gele shirt van Nieuwe Niedorp.
In 1986 neemt Willem Bakker waardig afscheid na 17 jaren in het eerste elftal.Willem begon zijn imposante loopbaan in het eerste eind jaren zestig, daarna speelt hij onafgebroken in het eerste elftal. In het seizoen 1985-1986 seizoen wordt na een stroeve start , waar degradatie dreigt, een beslissingswedstrijd om promotie naar de hoofdklasse afgedwongen nadat er onverwacht een periodetitel wordt binnengehaald. De wedstrijd tegen Andijk wordt op het terrein van ALC in Abbekerk helaas met 1-2 verloren.

Een jaar later wordt degradatie een feit en daar houdt het niet op want nog een jaar later daalt Nieuwe Niedorp af naar de kelder van het voetbalgebeuren in Nederland en moeten de geelzwarten deelnemen aan de competitie
in de derde klasse afdeling.

1989 1990 Nieuwe Niedorp 1

Nieuwe Niedorp 1 seizoen 1989-1990

Staand vlnr Marcel v/d Stoop, Richard Koopman, Ruud Kiewitt, Siebrand Hollander, Albert Kamp, André Kamp,
Richard Vrolijk en John v/d Stoop.

Zittens vlnr Ton Koomen (grensrechter), K de Vries (trainer), Henk Vonk (jr), Pierre Wester, Hans v/d Oord en
Frans Seignette.
 
Zaterdagteam

Midden jaren tachtig is er ook een zaterdag elftal actief bij Nieuwe Niedorp. Dit duurt echter niet lang en na drie seizoenen word de stekker er alweer uitgetrokken. De mannen die toen actief waren: Richard Vrolijk later keeper van de zondag 1, Nico Lont, Frans Nieuwelink, Cas Meulman, Jaap Blokker, Piet Molenaar, Cees Goedhart, Henk Spaansen, A. Peet, Wim Schotsman, Siebrand Hollender, Lars Molenaar en Ruud Kiewitt. Grensrechter was Piet Harberts en begeleider Sint van der Kooij.

Eindstand seiz. 1970/1971-1989-1990    
Eindstand zaterdagteam siez. 1984/1985-1986/1987                                                          Verder in de historie 1990-2010