De prestatiecurve van Nieuwe Niedorp na de degradatie uit de 4e klasse KNVB is redelijk vlak te noemen.
Pas in 1966 degradeert men naar de Tweede Klasse, om in 1968 weer terug te keren na een kampioenstitel.

De resultaten zijn niet bepaald opvallend te noemen.
In die tijd waren de tegenstanders wel aansprekend. LSVV, SRC, VIOS Warmenhuizen en WGW kwamen op bezoek aan de Dorpsstraat, clubs die momenteel een stuk hoger op de KNVB ladder spelen.

Talentvolle spelers waren er wel in die tijd.
Jan Kater is een gevaarlijke vleugelspeler in de voorhoede die het menige verdediging moeilijk maakte door diens snelheid. Uit het kampioensjaar 1957-1958 van de Langedijker vereniging LSVV is hiervan nog een krantenknipsel bewaard gebleven en te bewonderen in de kantine in Zuid Scharwoude. Ondanks de inspanning van Kater eindigt Nieuwe Niedorp dat seizoen vierde van onderen in de eerste klasse C.

In de jaren ’50 is Wim Druif de doelman van Nieuwe Niedorp. Een hele grillige keeper die punten pakt voor de vereniging, doch ze ook wel eens laat liggen. Wanneer Druif de eerste bal van de wedstrijd niet goed pakt, kan het gebeuren dat hij die trend de hele wedstrijd weet vast te houden. Anderzijds pakt hij de meeste onmogelijke schoten op doel, wanneer hij eenmaal lekker in de wedstrijd zit. Zijn onmiskenbare talent leverde hem een uitverkiezing op in de selectie van het Noord Hollands elftal van 1952.

Natuurlijk heeft iedere speler zijn waarde voor de vereniging. Andere eerste elftal spelers uit die jaren zijn spelers als Henk Jes, Cees de Boer, Cees Stammes, Cees Sepers, Karel Koorn, Gerard Bart, Vok Otjes (uit Winkel), Henk Telligen (een spijkerharde verdediger), Joop van Herwerden, Ben Biesheuvel, Joop Faus (die reeds in het sterrenelftal van 1934 uitkwam), Jan Leegwater, Cor Kooy, Henk Vonk (Sen) en Rinus Kossen.

Na de oorlog evolueert de vereniging door. In 1958 wordt er tijdelijk gevoetbald aan de Terdiekerweg. De reden hiervan is de grondige opknapbeurt van het complex aan de Dorpsstraat. Zo wordt er een voetpad aangelegd naar het veld, er wordt een hekwerk rond het veld geregeld en er worden nieuwe kleedkamers gebouwd en in gebruik genomen, tot aan de dag van vandaag. Voor het vervangen van de houten kleedhokken door het stenen gebouw wordt in 1959 een fancyfair georganiseerd, waarbij de netto opbrengst van fl. 1920, een mooie som, volledig wordt aangewend voor de kosten van de bouw.

1962 1963 Competitie

Competitie 1962-1963 Nieuwe Niedorp-SVW ’27 5-1 met vier doelpunten van de “ bomber ‘ van de jaren zestig Ben van Herwerden en één van Karel Koorn.

De feestelijke opening van het gerenoveerde terrein vindt pas plaats in 1966, nadat alle gewenste vernieuwingen zijn uitgevoerd. In 1968 wordt de volgende wens reeds verwezenlijkt. In dit jaar wordt er een apart trainingsveld aangelegd inclusief verlichting. Deze word aangeboden door het geel-zwartcomité vanwege het kampioenschap in dit jaar. Het aangeboden bedrag is ook symbolisch namelijk fl.1968.

1967 is het jaar van het plotseling overlijden van de toenmalige voorzitter Henk Vonk senior. Naast de eigen familie natuurlijk, is het voor de vereniging een enorm verlies geweest. Evenals Meester Wilbrink heeft Vonk sr. heel veel betekent voor de ontwikkeling van de club. Dankzij zijn inspanningen wordt het terrein gemoderniseerd, waar de kleedlokalen een goed voorbeeld van zijn.

In 1968 wordt het eerste van Nieuwe-Niedorp na 34 jaar weer eens kampioen. Dit gebeurt in de tweede klasse. De succesvolle mannen zijn: aanvoerder Karel Koorn, Ben van Herwerden, (Topscorer dat jaar), Willem Woudt, Anton van Beers, Henk van Beers, Jan Jes, Lous Jes, Jack Vink, Siemen van der Stok, Jan Barten, Wim Sepers, Piet Harberts, Jack Winter, Henk Vonk(Jr.), Cees Kramer, Peter van der Stok, Piet Kliffen en Hans de Weer. De trainer is Erik Brouwer (die ook wel eens meespeelde), Jo de Weerd is de leider en Engel Bakkum is de grensrechter. Andere spelers uit de jaren zestig zijn o.a. Cees Sepers, Piet Sepers, Jaap Blokker, Jan Vethman, Rinus Kossen, Jan Leegwater, Jan Kater, Henk Kaaij, Henk Jes, Cees Oepkes, Sietse Schoonbergen en Wim De Boer.

Ook wordt er over de grens gekeken in die jaren, want in augustus 1962 komt het Oostenrijkse F.C. Meidling naar de Kop van Noord Holland voor een oefenduel, nadat een maand eerder de selectie van Nieuwe Niedorp met aanhang al een bezoek aan Wenen heeft gebracht, wat volgens de verhalen een onvergetelijke trip moet zijn geweest! De uitslagen zijn ons verder niet bekend. F.C. Meidling speelt anno 2002 in de 2e Klasse van de regio Wenen.

De tegenstanders in de jaren zestig waren o.a. Duinranders, SRC, Texel, SVW’27 ,Westfriezen, KGB, MFC, ZAP,
SEW, VVS’46, Kolping Boys, SVA en clubs uit de naaste omgeving zoals Winkel, VZV, Con Zelo, Kaagvogels en AGSV.

Eindstanden seiz. 1950/1951-1969/1970                                    Verder in de historie 1970-1990