ronaldgoetHieronder mijn visie op het voetbal zoals ik het zie bij onze club:

Afgelopen zaterdag waren er weer mooie duels en bij de J08 en J09 werd volop gescoord. Om die jongens en meisjes te zien spelen is een lust voor het oog. Nog wars van sterallures en maniertjes, maar puur voetbal zoals het moet zijn en op ECHT gras, wat toch het mooiste is.

Het nieuwe systeem voor de jongste jeugd om geen competitie te publiceren en uitslagen heeft naar mijn mening een belangrijk voordeel. Als blijkt dat je met dikke cijfers wint kan je tegenover betere tegenstanders worden gezet en andersom. Gelijkwaardige tegenstand bevordert de weerbaarheid.  Echter het niet indelen in een competitie wil niet zeggen dat je geen uitslagen hoeft te publiceren. Dat bevordert de competitiedrang ook. Daarom zet ik ook de uitslagen van JO8 en JO9 online. Het gaat er in mijn optiek ook om dat de trainer er alles uithaalt om het team en de individuele speler sterker te maken.

Bij de andere pupillen en junioren is er niet heel veel veranderd en die spelen ook nog steeds met veel enthousiasme hun wedstrijdjes. Voor alle jeugd van vv Nieuwe Niedorp geldt dat ze zich als team en als individu blijven ontwikkelen. Dat kan op elk niveau en belangrijk is dat ze zich thuis voelen bij de club. Voetbal is z’n mooie sport om binding met elkaar te krijgen in sociaal opzicht, maar ook voor het leveren van prestaties. Dat gaat hand in hand naar mijn mening.

Nieuwe Niedorp is een club met redelijk wat jeugd en het is zaak om die op een zo goed mogelijk niveau te laten spelen en te laten trainen. Net als bij andere dorpsclubs gaat dat in golfbewegingen met hele goede lichtingen en mindere lichtingen. Dat is niet erg als je maar wel een doel heb om naar toe te werken. Als club moet je je altijd afvragen wat willen we en waar willen we naar toe. Regeren is vooruit denken en kijken. Je oren te luisteren leggen hoe je dingen kunt verbeteren.

Voor de jeugd, maar ook de senioren is het zo belangrijk om die bij de club te behouden in wat voor vorm dan ook. Neem als voorbeeld de junioren en pupillen die de scheidsrechter cursus momenteel doen. Het is echt geweldig om te zien hoe die jongens en meisjes zich inzetten voor onze club.  Ook onze vrijwilligers, coaches, trainers en alle medewerkers bij onze club mogen we niet vergeten. Zij zijn ontzettend belangrijk om de club draaiende te houden.

Nieuwe Niedorp 1  tenslotte moet in mijn optiek een stabiele vierdeklasser kunnen worden of zijn, want dat is het nu nog niet.  De jongens vechten elk jaar om erin te blijven en dat kan dit jaar zomaar weer zo’n jaar worden, mits we de weg weer heel snel omhoog weten te vinden. Ik vind dat wij absoluut niet onderdoen voor een aantal ploegen, maar het is nu eenmaal een feit dat we moeilijk scoren. Afgelopen zondag werd er wel volop gescoord en zeer verdiend gewonnen van Apollo'68. Hoplijk wordt dit vervolgd, want één zwaluw maakt nog geen zomer en wij moeten met beide beentjes op de grond blijven. De ploeg werkt ontzettend hard maar er komen ook andere dingen bij kijken om hoger te komen en dat is een proces,  waar ook  de trainers Mario Kuiper en Ron Nolting hard aan werken. Ik blijf Nieuwe Niedorp een prachtige club vinden en als medeweker van de onderhoudsploeg ben ik trots als ik op het complex kom en zie hoe mooi de velden er bij liggen en alles gewoon netjes is.

Samen bereik je meer en bij vv Nieuwe Niedorp moet het een warm bad zijn en blijven voor iedereen!!

Veel voetbalplezier nog dit seizoen voor alle leden!!

Facebook beheerder Ronald Goet